Spacer Spacer
Sigla Suntem acasă în toată Moldova  
Spacer Spacer
Frecvente
 
Spacer Spacer
Prima pagina Sondaje Stiri Evenimente Programe Topuri Publicitate Live
 
space
space

On Air - AM
Nu sunt informatii

On Air - FM
Nu sunt informatii

Asculta LIVE

Asculta LIVE Radio Iasi
play mp3 - FM (mp3 FM) 
play mp3 - AM (mp3 AM) 

Curs valutar
Curs BNR pentru: 25/11/2008
1EUR
= 3.7985EUR


  Evenimente
 

13 Decembrie 2007

CONCERTUL DE CRĂCIUN BEST OF VIENNA

Joi, 13 decembrie 2007 a avut loc Concertul de Crăciun „Best of Vienna” – Johann Strauss Ensemble (tramsmisiune în direct, Sala „Sfântul Ştefan cel Mare” - Centrul Providenţa din Iaşi) şi retransmisie 1 ianuarie 2008 (20:00-22:00).
WORK INTERNATIONAL S.R.L. a cedat STUDIOUL(ui) REGIONAL DE RADIO IAŞI drepturile interpretative – transmisie “live” şi înregistrare – ale întregului concert (titlu gratuit), cu respectarea Legii dreptului de autor şi a drepturilor conexe, precum şi accesul de a realiza interviuri cu dirijorul ansamblului şi soliştii acestuia
Organizat în colaborare cu Primăria Iaşi, concertul s-a bucurat de prezenţa unui public numeros, de aproximativ 800 de persoane. Cei doar 18 muzicieni au interpretat lucrări din creaţia lui Johann Strauss Fiul, Fritz Kreisler, Josef Lanner şi Manfred Kammerhofer, o îmbinare armonioasă de piese clasice din tradiţia vieneză şi piese mai puţin cunoscute şi mai moderne, care au creat iluzia unei călătorii în spaţiul vienez de la Strauss până în zilele noastre. Şi pentru că ne aflăm în preajma Crăciunului, nu a lipsit decorul stralucitor, globurile uriaşe, bradul şi mai ales bomboanele oferite de directorul general al ansamblului, Eric Buchmann, copiilor aduşi în faţă pentru a cînta colinde împreună cu cei de pe scenă. Publicul s-a făcut remarcat mai puţin atunci când i s-a cerut să cânte, în schimb s-a dovedit deosebit de receptiv în a aplauda exact în nuanţele sugerate de dirijor. Ansamblul, împreună cu energicul şi talentatul solist şi dirijor Russel McGregor, încarnează de altfel spiritul de odinioară al concertelor vieneze, în care solistul era şi dirijor şi animator, atmosfera creată fiind una distinsă, amuzantă şi plină de spirit. După ce în urmă cu 3 ani debuta în România, la Casa Poporului, Ansamblul Johann Strauss se află acum pentru a treia oară în România, într-un turneu ce cuprinde 10 oraşe, de la Iaşi la Cluj, Timişoara, Sibiu şi până la ultimul concert, cel de pe 22 decembrie, de la Braşov. Concertul poate fi ascultat în reluare la Radio Iaşi pe data de 1 ianuarie 2008, între orele 20.00 şi 22.00.

Evenimente