Spacer Spacer
Sigla Suntem acasă în toată Moldova  
Spacer Spacer
Frecvente
 
Spacer Spacer
Prima pagina Sondaje Stiri Evenimente Programe Topuri Publicitate Live
 
space
space

On Air - AM
Nu sunt informatii

On Air - FM
Nu sunt informatii

Asculta LIVE

Asculta LIVE Radio Iasi
play mp3 - FM (mp3 FM) 
play mp3 - AM (mp3 AM) 

Curs valutar
Curs BNR pentru: 25/11/2008
1EUR
= 3.7985EUR


  Evenimente
 

3 Octombrie 2008

CONCURSULUI INTERNAŢIONAL DE CANTO JOSEPH SCHMIDT

În perioada 3-10 octombrie 2008, continuare a proiectelor de anvergură, se desfăşoară – la Suceava – a doua ediţie a Concursului Internaţional de Canto care va onora una dintre marile voci ale umanităţii, tenorul Joseph Schmidt.
Organizatorii sunt Asociaţia “Joseph Schmidt” Suceava şi Studioul Regional de Radio Iaşi (parteneri: Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Suceava, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Suceava, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, care va găzdui şi concursul). Deschiderea oficială a concursului va avea loc pe 4 octombrie, ora 16:00, la Colegiul de Artă, prilej cu care se va desfăşura şi tragerea la sorţi a intrării candidaţilor în concurs (24 de concurenţi provenind din Ucraina, Republica Moldova, Ungaria, S.U.A. şi România). Pe 5 octombrie, la ora 17:00, este programat Colocviul “Joseph Schmidt”, moderat de Aurel Brumă, realizator Radio Iaşi, membru fondator al fundaţiei cu acelaşi nume, colocviu pe care acesta îl consideră un mod de a-l reda lumii pe unul din cei mai mari artişti. Gala Laureaţilor va avea loc pe 9 octombrie, în sala mare a Gării Burdujeni, cu participare extraordinară a Orchestrei Operei Naţionale Române Iaşi. Vor fi acordate Marele Premiu, în valoare de 3.000 de euro, premiul I de 2.500 euro, premiul II de 2.000 euro, premiul III de 1.000 de euro (un premiu de 2.500 de euro va fi acordat de Prinţul Paul şi prinţesa Lia ai României).
Ne vor onora, prin prezenţa în juriul Concursului, personalităţi muzicale în domeniu, preşedinte de onoare – soprana Georgeta STOLERIU, preşedintele juriului – soprana Elena BOTEZ, membri prestigioşi – Michael Macek, de la Opera din Viena, soprana Kathleen McCalla, S.U.A., Dumitru Gheorghiu, regizor al Operei Naţionale din Timişoara.
RADIO IAŞI asigură un premiu special de fonogenie (Joseph Schmidt fiind una dintre cele mai frumoase voci ale scenei lirice universale), îmbogăţirea expoziţiei „Resitutio Joseph Schmidt”, materialele de prezentare a celui mai reuşit produs radiofonic în domeniul artei interpretative, achiziţionarea filmelor în care a jucat, cât şi a peliculelor documentare consacrate marelui tenor.

No documents foundEvenimente